2013. december 30., hétfő

Ha nagy a baj...

Indulás előtt egy hónappal olvastuk egy cikkben, hogy a WC papír hiánycikk az országban. Félig-meddig komolyan vettük, ezért Ádi indulás előtt 2 gurigát bedobott a bőröndjébe. Akkor még nem is sejtette, hogy mennyire fontos mozzanat volt ez...

Mindkettőnknél egyszerre ütötte fel a fejét az alattomos trópusi láz, úgyhogy lezavartunk néhány heads-upot székfoglalós játékból, közben egyre fogyatkozott legnagyobb kincsünk:
Bár a kép csak illusztráció, mi is éltünk ezzel a módszerrel. A harmadik napon ugyanis a takarítónő eltulajdonította gyanútlanul a fürdőszobában hagyott kétrétegű magyar gurigánkat, melyen számításaink szerint még 38 kocka volt! Mivel a szálláson nagy és biztonságos széf található minden szobában, ezért a pénz, az útlevelek és Fodor Zsóka dedikált fényképe mellé betettük a másik hazait. A hatodik napon az egyik boltban csillagászati áron további két tekercset tudtunk venni (egyesével becsomagolva), azóta semmi.

Egyébként a meglehetősen szapora gyomor-problémákra végül a Normix nevű gyógyszer volt a hatásos ellenszer. Ádi másnap reggel már dinnyét evett tejjel, este pedig banános pizzával tette próbára bélrendszerét, ami egy nappal a betegség után hibátlanul tette a dolgát. 

Persze lehet, hogy mindez a Normaflore-nak köszönhető???


TIPP I:
Hozzatok annyi WC papírt, amennyit csak tudtok! Egyrészt nehezen kerülhettek gondba, másrészt itt jó áron lehet mindenfélét vásárolni, ezért hazafele garantáltan lesz hely a bőröndben!

TIPP II:
Közhely, de tényleg érdemes sok gyógyszert hozni. El Yaque egy kis üdülőfalu, gyógyszertár, orvosi ellátás csak Porlamarban van, igaz taxival az is olcsón és gyorsan elérhető. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése