2013. december 24., kedd

Karibi Koktélok

El Yaque-n van három dolog, ami elképesztően jó és halálos nemi betegségek valós kockázata nélkül kipróbálható. Ezek a szél, a ételek és a koktélok, ezt a bejegyzést a nagy hármas harmadik tagjának, a koktéloknak szenteltük.
Mivel Ádi már nyolc éve nem iszik egy árva kortyot sem (kivéve ha úgy van), ezért nekem jutott a hálás feladat, hogy ódákat zengjek a méltán híres karibi koktélokról.
Felejtsd el, amit eddig a koktélokról gondoltál. Egy koktél ára átlagosan 280 (kéccányolcvan) HUF körül mozog és ebből, aki megiszik 5öt (ötöt) az már bizonyára otthon is kiérdemelte a tiszteletbeli Pálinkaszívattyú címet. A lényeg viszont csak most jön: ezek a cuccok nem csak olcsók és ütnek, mint a kalapács, de olyan finomak, hogy egy magamfajta hosszútávivónak is könnybe lábad a szeme az első frissítő korty után. Elképesztő, hogy ilyen áron és alkohol tartalom mellett hogy tudnak ilyen alattomosan finom koktélokat összerakni…


"Házi" Cuba libre a tengeren
Rendkívül érdekes, ahogy pl egy long drink készül, nézzünk például egy Cuba libre-t. Vegyél egy 3 decis poharat, veress bele jégkockát bőven, facsarj mellé két limeot, igény szerint adj hozzá egy kis nádcukrot, loccsantsd le 1,5 dl venéz barna rummal, majd az egészet bolondítsd meg egy felesnyi kólával (de csak óvatosan,  a cola úgyis drágább, mint a rum!) és kész is vagyunk.
Jelenlegi, bizonytalan ideig fenntartható álláspontunk szerint a TOP 3 helyi koktél a nem meglepő módon a Mojito (A planet allsports feletti étteremben) a Cuba Libre (Sharksban) és a mennyei Coco Loco (a szörfösökhöz legközelebb található kite center melletti névtelen bárban). De kinek mi, ha egyszer lesz rá lehetőségetek, próbáljátok ki őket.
Egészségetekre!
TIPP I.
Ha valaki bármilyen oknál fogva (pl. feldolgozhatatlan mennyiségű szilikon látványából direkt módon származtatható ijedtség) pánikszerűen elkezdene inni, azért azt tartsa észben, hogy 5-6 koktél gyors elfogyasztása után, itt még a legtehetségesebb borbírók, sörsárkányok és pálinkapusztítók is könnyedén föld körüli pályára állhatnak!
TIPP II.
Ha egy szélmentes délutánod lenne, ebédelj két-három  Coco Loco-t, igazán vicces délután lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése