2013. december 24., kedd

Szörf - Az első 10 nap képekben

Szél szempontból El Yaque-n Február- Március- Április hónapok a legjobbak, nem kell tehát túlkvalifikáltnak lenni, hogy belássuk, nem az optimális időben jöttünk ki. Viszont Decemberbenv olt gyakorlatilag 20 napunk amit kint tudtunk tölteni, februárban ez maximum 10 lett volna. Így inkább a Decemberi időpont mellett döntöttünk.


A szél tényleg nem most a legjobb, de azért nem panaszkodunk. Az első 5 napot végigcsúsztuk, de jellemzően 6 nm2 feletti vitorlákkal tudtunk csak menni, így ugrásokat nem nagyon tudtunk gyakorolni, de szuper jól éreztük magunkat ... végre szél!!


Eddig a második nap volt a legjobb. Boom-high malacok között mehettünk 5.4 - 5.7 vitorlákkal. 85-105 wave deszkákkal. Óriási élmény volt a balról fújó side shore szélben és a kb 8-9 másodpercenként szemből jövő hullámokon menni!


Ha épp nincs nagy szemből jövő hullám, akkor is choppy a víz egy kicsit, de nem vészes, Ádi egy merész jibe próbával igazolja az állításomat a fenti képen.


A vízen most nagyon kevesen voltak. A helyiek azt mondják, hogy bár a lehetőségek adottak, a venezuelaiak nem szívesen teszik bele az energiát a windsurf megtanulásába. Egyszerűen nem elég kitartóak, így a hely adottságaihoz képest nagyon kevesen vannak, miénk az egész öböl. 


Nagyon inspiráló, hogy amikor jó szél van nagyon ügyes riderekkel mehetünk együtt. Gollito-t is láttuk, de eddig csak egyszer (az első 4 napban versenyen volt). Néha még Zoli jibejait is megszégyenítő dinamizmussal és játszi könnyedséggel hajt végre eszméletlen stílusos mozdulatsorokat. (Pedig azért Zoli dinamikus mozdulatait a helyi fatotemek is irigyen figyelik)


Nagyon sajnáljuk, hogy csak egy wave nap volt eddig, labori körülményke között lehetett gyakorolni és a helyiek olyan big aireket ugrottak, hogy néha azt hittük le sem fognak esni :)


A második nap végén úgy éreztük nem bírunk hazasétálni. Többször is over power volt, de nem bírtunk kijönni, olyan jól éreztük magunkat és ameddig fújt bent is maradtunk.


Azért nagyon nem kell sajnálni, hogy 10 napból "csak" 5 volt jó eddig. Nagyon bízunk benne, hogy az utolsó héten még legalább ennyit tudunk majd menni és egy szavunk sem lehet majd. 


Az elmúlt 10 napból tehát 5 jó volt, 3 elment a tortugai útra (vittünk cuccot de szél nem volt és az út is sok időt vitt el) de amint a fenti képen látszik, low wind gyakorlás is volt és hát ki öröm is öröm:)



Ahogy egyszer egy nagy ember mondta:

"El Yaque-n a szél olyan, mint a szex. Ha jó kurva jó, ha nem jó...akkor is jó."
-Adam Gardner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése